قهوه و پزشکی

قهوه و افسردگی: بررسی ارتباط بین مصرف قهوه و کاهش نشانه های افسردگی

قهوه و افسردگی در ارتباط با هم هستند.

قهوه و افسردگی چگونه مردم را به خود جذب کرده است؟ خیلیها میگویند از زمانی که قهوه مصرف میکنند افسردگیشون کم شده. خود من، وقتی قهوه میخورم آدم اجتماعی تری میشوم. شما چطور؟ بیایید به بررسی ارتباط بین مصرف قهوه و کاهش افسردگی بپردازیم.

ارتباط بین قهوه و افسردگی

قهوه و تاثیرات آن بر سلامتی موضوعی است که در سالهای اخیر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. قهوه ماده ای دارد به نام کافئین. خیلی مهم است که بدانیم کافئین بر خلق و خوی ما میتواند تاثیر داشته باشد. 

تاثیر کافئین بر مغز انسان

در مغز ما انسانها، کافئین باعث افزایش ترشح انتقال دهنده های عصبی میشود. از این انتقال دهنده ها میتوان به دوپامین و نوراپی نفرین اشاره کرد. این 2 ماده بسیار مهم در افزایش سطح انرژی نقش کلیدی دارند. مخصوصا دوپامین میتواند احساس رضایت و لذت از زندگی کردن را تقویت کند. تقویت احساس لدت و رضایت به کاهش علائم افسردگی کمک میکنند.

مصرف متعادل

اینجا اجازه بدهید یک نکته مهم را بگویم. الآن در شرایط کنونی جامعه ما و سایر جوامع افسردگی در اکثر آدمها وجود دارد. در یکی کمتر و در یکی بیشتر. ما نمیتوانیم این مورد را نادیده بگیریم. و برای همین است که تصمیم گرفتیم در رابطه با قهوه و افسردگی مطلبی منتشر کنیم. 

مصرف متعادل قهوه برای شادابی و احساس خوب را باید در نظر داشته باشیم. اگر در مصرف قهوه زیاده روی کنیم ممکن است تاثیرات منفی آن را در سلامت خود ببینیم.

برخی تاثیرات منفی عبارتند از:

  • اضطراب و دلشوره های بی مورد.
  • بی خوابی ( حتما سعی کنید 3 الی 4 ساعت قبل از خواب آخرین فنجان قهوه خود را نوش جان کنید.)
  • افزایش ضربان قلب (مخصوصا افراد با سن و سال بالا باید مراقب مقدار مصرف قهوه خود باشند.)

مصرف قهوه نشانه های افسردگی را تا حدودی کاهش میدهد. مثلا اگر شما برای آخر ماه چک دارید، احتمالا قهوه نمیتواند چک شما را پاس کند. 🙂 پس از قهوه خود انتظارات ماورایی نداشته باشید. شما در فروشگاه قهوه کافی سرا بهترین قهوه ها را میتوانید سفارش دهید. 😋  اما باز میگویم قهوه کارهای خارق العاده انجام نمیدهد.

مطالعات علمی درباره قهوه و افسردگی

بیایید اینجا به بررسی 2 تا از مهمترین مطالعات علمی در خصوص قهوه و افسردگی بپردازیم.

مطالعه اول : سال 2011 مجله Archives of Internal Medicine.

این مطالعه خانمها را مورد هدف قرار داد. زنانی که روزانه 2 تا 3 فنجان قهوه مصرف میکردند حال روحیشون خوب بود. این خانمها نسبت به سایر خانمها ، کمتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار داشتند.

مطالعه دوم: سال 2016 PLOS ONE.

این مطالعه یه سطح بالاتر از مطالعه قبلی بود. پژوهشگران به نتیجه مهم تری دست یافته بودند. مصرف قهوه نه تنها افسردگی را کاهش میداد بلکه؛ افکار ویرانگر مانند خودکشی را هم به حد اقل میرساند.

تفاوتهای فردی

آیا قبلا افرادی را دیده اید که مثلا از شیر فراری اند. یا از خوردن عسل و خرما فرار میکنند. قهوه هم همینطور است. فردی مثل من ممکن است هر روز قهوه بخورد و از عطر و طعم آن لذت ببرد . اما همسرم رعنا نمیتواند قهوه بخورد چون تپش قلب میگیرد. اگر شما هم مثل همسرم هستید میتوانید از دمنوش یا چای لذت ببرید. 

ضمنا. تا یادم نرفته بگم. من قبلا در کافی سرا مقاله ای هم نوشته ام در باره ست کردن قهوه و شکلات که خیلی خوبه . حتما به اونم سر بزنید. 🥰

عوامل مهم دیگر

بیایید صادق باشیم. قهوه تنها یکی از عوامل تاثیر گذار در کنترل افسردگی است. این مخلوق خدا خیلی خواص کاربردی دارد. ما هم در دسته بندی قهوه و پزشکی در این خصوص مطالب مفید زیادی خواهیم داشت. 

در مقابل قهوه عوامل دیگری هم در کنترل افسردگی مفید هستند. مثلا:

  • داشتن حمایت اجتماعی (خیلی مهم مهم)
  • خواب کافی
  • تغذیه مناسب
  • درامد خوب
  • ورزش ( که در این خصوص بعدا مطالب ارزشمندی از کافی سرا مطالعه خواهید کرد.)

کلام پایانی در باره قهوه و افسردگی

قهوه به دلیل داشتنن کافئین میتواند سطح لذت و رضایت شما را افزایش دهد. این ماده خوراکی میتواند انرژی شما را افزایش دهد که منجر به تقلیل علائم افسردگی میشود. علاوه بر قهوه پارامترهای دیگری که با سبک زندگی فردی دخیل هستند در میزان و کنترل افسردگی کمک کننده هستند. اگر به هر دلیلی افسردگی زیادی دارید حتما در ابتدا با صمیمی ترین و انسان ترین فرد زندگیتان صحبت کنید تا آرامتر شوید. 

به امید روزی که بیایم در رابطه با “مضرات شادی بسیار زیاد” مقاله بنویسم نه اینکه قهوه اسپرسو بخورم و بشینم در رابطه با قهوه و افسردگی حرف بزنم. فعلا 😤

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *